Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου

(+30) 28410 83009 easylasithi@gmail.com

Επιμνημόσυνη δέηση τελέστει από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου

 

Επιμνημόσυνη δέηση  τελέσθει από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου στον εξωτερικό χώρο των Δικαστικών Φυλακών Νεαπόλεως στη μνήμη των αστυνομικών Αρχ/κα Νικολάου Κοκολάκη και Αρχ/κα Σαράντου Σακκά οι οποίοι 29 χρόνια πριν, στις 08 Ιουνίου 1989, είχαν πέσει νεκροί από τα πυρά κρατουμένων κατά την απόδραση τους.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου δεν ξεχνά. Κάθε χρόνο όλα αυτά τα χρόνια τιμά την μνήμη των δυο αυτών αδικοχαμένων αστυνομικών.

Η εκδήλωση φέτος, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Ιουνίου στις 11.00 το πρωί. Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της Ένωσης παρευρέθησαν σε αυτή τη λιτή Τελετή Μνήμης, προκειμένου να τιμήσουν όπως αξίζει τη μνήμη των δυο αστυνομικών, οι οποίοι έπεσαν στο καθήκον, θυσιάζοντας τη ζωή τους για την προάσπιση των αγαθών των πολιτών και της κοινωνίας μας.

Εσπερίδα με θέμα «Πολιτισμός, Τουρισμός και Ασφάλεια» 

Σε συνέχεια των δράσεων της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νόμου Λασιθίου συνδιοργανώθηκε μαζί με τον Δήμο Οροπεδίου και το Καμπάνειο  Ίδρυμα , εσπερίδα με θέμα «Πολιτισμός, Τουρισμός και Ασφάλεια» με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες. Το νησί μας η Κρήτη ως ναυαρχίδα του τουρισμού και κοιτίδα πολιτισμού, αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια έναν ασφαλή προορισμό για τους επισκέπτες μας. Χάρη στην υπευθυνότητα, και στην άμεση δράση της αστυνομίας έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται σημαντικά πράγματα με στόχο την μείωση της εγκληματικότητας και προκειμένου να εξασφαλίζεται η ήρεμη διαμονή των επισκεπτών μας. Οι δράσεις αυτές όπως και πολλά ακόμα σημαντικά πράγματα θα αναλυθούν στο πλαίσιο της εσπερίδας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα στο Οροπέδιο Λασιθίου. Την όλη εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία και την συμμετοχή τους οι εξής : ο Θανάσης Κουρεμένος καθηγητής του ΠΑ.ΠΕΙ. , ο ιδιωτικός ερευνητής κ. Γεώργιος Τσούκαλης , ο Αρχιτέκτων Μηχ. της Δ.Α.Α.Μ.\ Υπουργείου Πολιτισμού  Μιχάλης Λεφατζής , ο τουριστικός πράκτορας Μυλωνάκης Θεόδωρος κ.α. Την εσπερίδα συντονίζει ο Δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος.