Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου

(+30) 28410 83009 easylasithi@gmail.com

Συνάντηση Δ.Σ. ένωσης με τον Βουλευτή κ. Πλακιωτάκη Ιωάννη

Το Σάββατο 02/02/2018, επισκέφτηκε τα γραφεία της Ένωσής μας ο τ. Πρόεδρος και νυν Βουλευτής Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας, ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ Ιωάννης. Εκεί, τον υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος ΚΑΡΤΣΑΚΗΣ Γεώργιος, ο Αντιπρόεδρος ΒΑΜΒΑΣΑΚΗΣ Μιχαήλ, ο Οργανωτικός Γραμματέας ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Εμμανουήλ, ο Ταμίας ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ Αργύρης και ο Υπεύθυνος Διαδικτύου ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ Κωνσταντίνος, όπου σε πολύ καλό κλίμα συζητήθηκαν τα προβλήματα του Αστυνομικού Προσωπικού και των Υπηρεσιών του Νομού μας.

    Ειδικότερα τον ενημερώσαμε για τα προβλήματα του Νομού μας, όσον αφορά τη σοβαρή έλλειψη προσωπικού, που μαστίζει τις Αστυνομικές υπηρεσίες, φαινόμενο, που γίνεται εντονότερο κατά τη θερινή περίοδο, όπου αστυνομικοί της Δ.Α Λασιθίου, υπερβάλλουν εαυτόν, προκειμένου να ανταποκριθούν στα αυξημένα καθήκοντά τους και να προσφέρουν το αίσθημα ασφάλειας στους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του Νομού μας.

    Ακόμα από μέρος μας έγινε αναφορά στη δυστοκία που παρατηρείται στην κάλυψη της οργανικής δύναμης, η οποία συνίσταται στο γεγονός ότι υπάρχει απροθυμία υπηρέτησης στο νομό μας εξαιτίας αντικειμενικών δυσκολιών και προβλημάτων που καλούνται να αντιμετωπίσουν όσοι θα ήθελαν να υπηρετήσουν στο νησί, όντας από άλλες περιοχές της χώρας. Η Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. τα τελευταία χρόνια ανοίγει θέσεις στις τακτικές και έκτατες μεταθέσεις, όμως αυτές δεν καλύπτονται προκαλώντας ανησυχίες για το άμεσο μέλλον. Ένας τρόπος αντιμετώπισης του φαινομένου αυτού και η θέση της Ένωσής μας, είναι η ένταξη  του Αστυνομικού Προσωπικού που υπηρετεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου στις κατηγορίες του αστυνομικού προσωπικού που απολαμβάνουν ειδικών κινήτρων, έτσι ώστε να γίνει πόλος έλξης στις επόμενες μεταθέσεις.

    Τέλος συζητήθηκε το πρόβλημα των κτιρίων, στα οποία στεγάζονται οι Αστυνομικές Υπηρεσίες του Αγίου Νικολάου, της Ιεράπετρας, της Σητείας και του Αστυνομικού Σταθμού Οροπεδίου Λασιθίου, που χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης, ώστε να πληρούν όσο το δυνατόν τις απαραίτητες προδιαγραφές για την εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας του αστυνομικού προσωπικού.

    Ο κ. Πλακιωτάκης με ενδιαφέρον άκουσε τα όσα ειπώθηκαν και εξέφρασε την διάθεση του να γίνει αρωγός των προσπαθειών και των προτάσεων της Ένωσής μας, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Υ. Ν. Λασιθίου  


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο Γενικός Γραμματέας
 
Γεώργιος Χ. ΚΑΡΤΣΑΚΗΣ Μιχαήλ Κ. ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ